Ik ben Jannie Douma-Rispens, geboren in 1968 in een klein dorp in Noordoost Friesland, vlak achter de seedyk, vlak bij de Waddenzee.
Ik heb enkele jaren les gegeven in de vakken tekenen en textiele werkvormen. Daarna heb ik een eigen kledingbedrijf gerund, met eigen productie en verkooppunten. De vraag waarom mensen doen wat ze doen, zette mij weer aan het studeren. Vanaf 2003 heb ik mij verdiept in Tranactionele Analyse (TA), Systemisch Werk (SW) en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) (Master Practitioner) bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Sinds juni 2012 ben ik ook EMDR therapeut (Eye Movement Desensitization Reprocessing).

In 2003 kreeg ik te horen dat ik reuma heb. Het doorlopen proces bij deze ziekte heeft mij een stuk bewuster in het leven doen staan. Ik speel nu met het ‘bewegen binnen grenzen’. Ik ben wat kwijtgeraakt, maar heb ook veel teruggekregen. Wat mij aanspreekt in dit werk is dat er in mensen een ongekende kracht schuilt. Het geeft mij veel voldoening als ik zie dat mensen ermee in contact komen.