Energie

Soms worden hooggevoelige mensen al snel moe als ze meer dan één gesprekspartner tegelijk hebben; vrienden op bezoek, een feestje, een werkoverleg. Het wordt te veel en ze lopen naar de keuken om even uit de vele prikkels zich terug te trekken. De energie lekt weg, je wordt er doodmoe van en de grootste wens is om even alleen te zijn.
Door met je aandacht bij jezelf te blijven, aandacht voor de buikademhaling, een koepel of een kleur om je heen te plaatsen waardoor je jouw energie en dat van de ander uit elkaar houdt, ga je zuinig om met jouw energie. Door meer bij jezelf te blijven, behoud je ook meer energie.

Alleen voor mensen die de basiscursus gevolgd hebben.
4 avonden van 19.00 tot 21.00 uur.
kosten € 95,00

Zelfvertrouwen

Hoe je over jezelf denkt heeft ook zijn weerslag op je stemming en het vertrouwen in jezelf en je vaardigheden. Als je je steeds richt op mislukkingen, dingen die nog niet af zijn, dingen waar je bang voor bent, gemis en onvervulde verlangens, dan wordt je steeds minder tevreden en negatief.
Door jezelf positief te waarderen kun je steviger staan. Als je aandacht geeft aan de situaties waarin je juist gehandeld hebt, op de dingen die af zijn, de dingen waar je van kunt genieten, bewust van wat je wél hebt en de verlangens die vervuld zijn, dan krijg je vanzelf een positiever zelfbeeld, en dat straal je dan uit, waardoor je ook leukere reacties krijgt uit je omgeving. Door je te richten op je successen wordt de kans veel groter dat je tevreden de dag afsluit.

Alleen voor mensen die de basiscursus gevolgd hebben.
4 avonden van 19.00 tot 21.00 uur.
kosten € 95,00