Hoog gevoelige mensen zijn integer, creatief, zien bepaalde ontwikkelingen al van ver aankomen. Ze hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid en hebben een groot empatisch vermogen. Ze hebben gevoel voor sfeer, harmonie, en intermenselijke relaties. Ze kunnen grenzeloos ‘out of the box’ denken. Ik wist wel dat ik gevoelig was. Maar toen ik voor het eerst een boek las over hoog gevoeligheid ging ik anders kijken naar mijn leven. Ik begreep ineens waarom ik in bepaalde situaties reageer zoals ik reageer. Waarom ik bepaalde vriendschappen ben aangegaan. Waarom ik lang moest zoeken naar werk wat bij mij past. Het worstelen was afgelopen en het accepteren begon. Alle losse eigenschappen, zoals mijn perfectionisme, empatisch vermogen, sterk rechtvaardigheidsgevoel, mijn voorliefde voor diepgang in gesprekken, vooruit kunnen kijken, creativiteit, behoefte aan tijd voor mijzelf, alles kreeg een verband: hoog gevoelig. Als de balans in je leven ver te zoeken is dan is hoog gevoelig zijn een opgave, als je balans vindt is het een gave om hoog gevoelig te zijn. mijn voorliefde voor diepgang in gesprekken, vooruit kunnen kijken, creativiteit, behoefte aan tijd voor mijzelf, alles kreeg een verband: hoog gevoelig. Als de balans in je leven ver te zoeken is dan is hoog gevoelig zijn een opgave, als je balans vindt is het een gave om hoog gevoelig te zijn.

Deze cursus is los te volgen, maar kan ook onderdeel zijn van een begeleidingstraject bij SEEDYK. Het kan je enorm helpen om er in een groep achter te komen, dat veel meer mensen dezelfde problemen tegenkomen in het dagelijks leven omdat ze hooggevoelig zijn. In dat geval vallen de kosten onder psychosociale therapie voor de zorgverzekering.

Kosten €245,00
Data: 19 sept, 3, 17 en 31 okt, 14 en 28 nov, 12 december 2023
Plaats: in de praktijk
Tijd : 19.00 – 21.00 uur.
Max 8 deelnemers.

Bij voldoende deelname zal deze cursus in de praktijk plaatsvinden. Dezelfde cursus wordt ook online aangeboden. De startdatum is 12 sept 2023.
Kosten, tijdstip en maximaal aantal deelnemers: zie boven.
Data online-cursus: 12 en 26 sept, 10 en 19 (!) oktober, 7 en 21 november, 7 (!) december