Basiscursus hooggevoelig

In de ‘basiscursus hooggevoelig’ leer je je eigen gebruiksaanwijzing kennen. Hoe komt het dat er zo gemakkelijk prikkels binnenkomen, dat hooggevoelige mensen eerder moe en gestrest zijn, dat kritiek groot binnenkomt? Ook leer je hoe je af kunt sluiten voor prikkels en prikkels zelf af kunt voeren.
De cursus wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 7 mensen. In een vertrouwde omgeving kunnen ervaringen gedeeld worden. De herkenning van de verhalen zijn troostrijk. De groep steunt elkaar om nieuwe stappen te nemen.

Lees meer

Vervolgcursussen hooggevoelig

Lees meer

Ervaringen

 

Omgaan met hooggevoelige kinderen

Een cursus voor leerkrachten en IB-ers uit het basisonderwijs.
In iedere klas zitten 4 of 5 hooggevoelige kinderen. Toch zijn maar weinig leerkrachten op de hoogte van de beste aanpak van deze kinderen. Tijdens deze cursus leer je als docent, als IB-er het gedrag herkennen van hooggevoelige kinderen. Ook leer je hoe je op een eenvoudige manier het schoolgaan van deze kinderen kunt vergemakkelijken op zowel cognitief als sociaal vlak. Aan de hand van hulpmiddelen leer je gesprekken te voeren met deze kinderen. Ook is er ruimte om tijdens de cursus in gesprek te gaan met ouders van hooggevoelige kinderen. Tenslotte leer je hoe je de talenten en het zelfvertrouwen van deze kinderen kunt laten groeien.

Lees meer

Richting geven aan je leven

Deze cursus is speciaal voor mensen van wie het levensbootje vast is komen te liggen aan ankers, waar geen beweging meer inzit. Voor mensen wiens levensbootje dobbert zonder richting. Voor mensen in wiens levensbootje wel geroeid wordt maar het doel waar het bootje naar toe moet niet helder is, het vaart in rondjes.

Er ontstaat een behoefte aan verdieping , naar het zoeken van een richting voor je verdere leven. Je kijkt terug naar wat je gedaan hebt in het verleden, je realiseert je waar je nu bent en gaat op zoek naar de richting vanaf vandaag. Het is een uitdaging om bij jezelf en bij je leven stil te staan.
Lees meer

Ervaringen

Over Jannie